Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΡΟΥΦΑ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΕΥΡΕΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ. ΑΥΤΟΦΥΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ – ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ».


                                               «ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ» 
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ  ΣΕ  ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΑ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΓΕΝΙΑΣ.

ΘΕΜΑ:
«ΤΡΟΥΦΑ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΕΥΡΕΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ.
ΑΥΤΟΦΥΗ  ΚΑΙ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΑ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ – ΜΕΘΟΔΟΙ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ  ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ  ΕΙΔΩΝ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ,  ΤΡΟΠΟΙ  ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.   
ΣΥΜΒΟΛΗ  ΤΩΝ  ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΝΕΩΝ  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΩΝ  ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΚΑΙ  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ».


Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς. 
Σκοπός μας είναι η ΣΤΗΡΙΞΗ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εσωτερικής μετανάστευσης και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν τις περιοχές της πατρίδος μας. 
Οι Διημερίδες   υπόσχονται να δώσουν στους εκπαιδευόμενους όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα) τα οποία βρίσκονται σε αδράνεια για την συμπλήρωση του εισοδήματός τους. Κάποιες καλλιέργειες θα χρειασθεί ν’ αντικατασταθούν με άλλες, ενώ οι τιμές ορισμένων προϊόντων θα μειωθούν αισθητά. 


Ημερομηνία  διεξαγωγής  Διημερίδας :  10η  – 11η   Δεκεμβρίου  2011.
Τόπος διεξαγωγής: Holiday  Inn  Thessaloniki
Μοναστηρίου  8,
546 29  Θεσσαλονίκη 
Τel: +30 2310-56149
e-mail:  sales@hithessaloniki.gr

Για  την  10η   Δεκεμβρίου  2011
Ώρες: 09.30:00-19:30 
Διάταξη Αίθουσας : θεατρική
Εξοπλισμός / audiovisual
Data Projector, Οθόνη 2Χ2, Podium, Flip Chart
ΚΥΡΙΟΙ  ΟΜΙΛΗΤΕΣ 
Κος Γιώργος Ζερβάκης
Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας.
Κα  Γιδαράκου  Μαρία
Αρχιτέκτων  Τοπίου – Γεωπόνος,  Διδάκτωρ  Γ.Π.Θ.  
Κος  Παρασκευαίδης  Φώτης
Πρότυπη  Μονάδα  επεξεργασίας,  Τυποποίησης  και  Εμπορίας  Άγριων  Μανιταριών  «ΤΟ  ΜΑΝΙΤΑΡΙ».
Κα  Βέργου  Δήμητρα
Καθηγήτρια  Φυσικής  Αγωγής,  Προϊσταμένη  Φυσικής  Αγωγής  της  Β’  βάθμιας  Εκπαίδευσης  Γρεβενών.
Αναλυτικό Πρόγραμμα   
09.45-10.30              Προσέλευση – Εγγραφές
10.30-10.45              Καλωσόρισμα,  Σκοπός  της  Διημερίδας  και  της 
«ΣΤΑΣΗ  ΖΩΗΣ».
10.45-11.00              Χαιρετισμοί
11.00-11.45              Γεώργιος  Ζερβάκης

Εισαγωγή  στη  Μυκητολογία: Στοιχεία  βιολογίας  και  οικολογίας.
Ταξινόμηση  και  βιοποικιλότητα  μυκήτων

11.45–12.45          Γεώργιος  Ζερβάκης
                              
                                   Αρχές  Συλλογής  και  ταυτοποίησης  αυτοφυών  Μανιταριών
12.45–13.15           Διάλειμμα Καφέ   
    
13.15–14.15           Γεώργιος  Ζερβάκης

                                Καλλιεργούμενα  μανιτάρια:  Ενδεικτικά  σχήματα  εντατικής 
                               και  εκτατικής  εκμετάλλευσης

14.15–14.30          Ερωτήσεις


14.30–15.30          Γεώργιος  Ζερβάκης
                               
                                   Φαρμακευτικά  Μανιτάρια  και  βιοτεχνολογικές  εφαρμογές 
                                   επιλεγμένων  ειδών  μανιταριών.
15.30–15.45          Ερωτήσεις
15.45–16.15          Διάλειμμα       

16.15–17.15           Μαρία  Γιδαράκου
                                   Τι είναι οι τρούφες;
                                   Τα  είδη  της  τρούφας  με  εμπορική  αξία
                                    Η καλλιέργεια της τρούφας
                                   Εκτίμηση της καταλληλότητας του χωραφιού
                                   Επιλογή είδους μύκητα και φυτού ξενιστή
                                    Η φύτευση
Τα στάδια της καλλιέργειας
Φυσικοχημικές αναλύσεις εδάφους
Προϊόντα  Τρούφας
Χρήσεις
Η συλλογή
                                   
17.15–18.15          Φώτης  Παρασκευαίδης 
                               Επεξεργασία – τυποποίηση,  τρόποι  αποξήρανσης  και
                                   Συντήρησης
                                   Συμβολή  των  μανιταριών  στην  παραγωγή  νέων  
                                   πρωτοποριακών  προϊόντων

18.15-19.15           Δήμητρα  Βέργου
                              «Γαστρονομία  και  Συνταγές» 
 
Για  την  11η   Δεκεμβρίου  2011
Άσκηση  Πεδίου

Ώρα  Αναχώρησης:  9.15  π.μ.  με  τουριστικό  πούλμαν
Τόπος  Συγκέντρωσης:  Ξενοδοχείο  Holiday  Inn  Θεσσαλονίκη

Θα πραγματοποιήσουμε Εξόρμηση  στην  Ύπαιθρο  7  χλμ.  Έξω  από  την  Κατερίνη  με  την  κ.  Τζιάτζιου  Ελευθερία  (Τεχνική Σύμβουλος  καλλιέργειας  τρούφας  -  κυνηγός)  προς επίδειξη  εντοπισμού  και  συλλογής  ανεύρεση άγριας  τρούφας με τα ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα.

Επιστροφή  στην  Θεσσαλονίκη.

Η  Διημερίδα έχει  τεθεί  υπό  την  Αιγίδα  του  Υπουργείου  Αγροτικής  Ανάπτυξης  και  Τροφίμων.
Τα  πιστοποιητικά  Συμμετοχής  αποστέλλονται  ταχυδρομικώς  περίπου  10  ημέρες  μετά  την  παρακολούθηση  της  Διημερίδας  στην  Διεύθυνση  που  μας  έχετε  δηλώσει.

Οι  ενδιαφερόμενοι θα  μπορούν  να  στείλουν  την  αίτηση    συμμετοχής  συμπληρωμένη  με  e-mail  efizissi@stasi-zois.gr   ή  στο  τηλέφωνο  επικοινωνίας:  210-9889877,  210-9819384  ώστε  να  τηρηθεί  σειρά  προτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου